Durerea reprezinta o reactie fireasca a fiecarui organism, atunci cand ceva nu este in regula cu el. Vindecarea problemei duce la incetarea durerii, insa atunci cand durerea persista, perioade indelungate, putem vorbi despre un dezechilibru la nivelul mecanismului in sine al durerii, si anume, durere cronica.
Rolul nostru este sa identificam suferinta si sa o indepartam, prin terapia durerii. Consultatia, urmata de investigatii medicale ce duc la identificarea cauzei fizice sau psihice a durerii, reprezinta, in mod obligatoriu, un prim pas in managementul disconfortului.
In cazul in care durerea cronica rezulta din alta afectiune cronica, medicul specialist va va indica cele mai bune optiuni de tratament, ca de altfel, solutii pentru alinarea durerii compatibile cu afectiunea in sine (avand in vedere faptul ca durerea cronica poate avea localizari multiple):
• Dureri de cap (cefalee, nevralgie occipitala, durere tip cluster/whiplash)
• Dureri de spate (dureri de ceafa, de „coloana”, hernie de disc - durere radiculara)
• Dureri coccigiene (la nivelul terminatiei coloanei vertebrale)
• Dureri de umar (periartrita scapulohumerala)
• Dureri articulare (de mana, brat, sold, genunchi, glezna, durere sacroiliaca)
• Dureri abdominale
• Dureri toracice
• Dureri de fata (nevralgie trigeminala)
• Dureri pelvine
• Dureri inghinale, si nu numai.
Floare de Lotus: Clinica terapia durerii Bucuresti
La clinica Floare de Lotus, terapia durerii va ajuta sa va bucurati din nou de viata! Specialitate noua, terapia durerii ofera alinare, iar de efectele sale pozitive poate beneficia oricine. Tratamentul este ghidat de istoricul durerii, de intensitatea ei, durata, factorii agravanti si sursele de ameliorare, ca de altfel, de structurile implicate in cauzarea durerii. Iar pentru ca o structura sa provoace durere, se presupune ca aceasta trebuie sa aiba o aprovizionare nervoasa si totodata, sa fie susceptibila la ranire.
Astfel spus, conceptul din spatele majoritatii procedurilor interventionale pentru terapia durerii se refera la faptul ca in organism exista o structura specifica cu un stimul nervos ce genereaza durerea. Un bun management al durerii joaca un rol extrem de important in identificarea sursei precise a suferintei si aplicarea celui mai bun tratament. Prin urmare, in functie de cauza durerii, terapia durerii poate fi simpla sau complexa - in unele cazuri, o asociere de medicamente rezolvand sau diminuand durerea cronica si oferind alinare pacientilor, iar alteori fiind necesare injectii speciale, atat pentru diagnosticul, cat si pentru tratamentul durerii.
In cadrul clinicii Floare de Lotus, dispunem de dotari si echipamente moderne pntru realizarea majoritatii procedurilor specifice pentru managementul si tratamentul suferintelor fizice:
- terapii intravenoase cu vitamine si minerale;
- ozonoterapie;
- tratamente cu Tecar, Laser terapie;
- PRP (injectii cu plasma autologa);
- injectari locale cu solutii de colagen, GUNA, Traumeel, sau intraarticulare;
- osteopatie;
- terapia Bowen;
- masaj.
Pe langa disconfortul fizic propriu-zis, durerile cronice pot duce si la manifestari secundare, precum insomnie, lipsa de energie, scaderea puterii de concentrare, depresie, iritabilitate. Netratate, acestea va pot afecta tot mai mult activitatile zilnice si relatiile interpersonale, ajungandu-se pana la consecinte grave.
In clinica terapia durerii Bucuresti, tipul exact de interventie sau combinatia potrivita de tehnici pentru managementul durerii de orice cauza va fi stabilit de medicul specialist, pregatit sa va ajute in gestionarea si ameliorarea durerilor cronice.